Sammio
Haku
Kaupallinen yhteistyö

Miksi uutiskirjeen lähettäminen kannattaa? Kotimaisuus yllättävä kilpailuvaltti uutiskirjepalvelulle

Tänä vuonna on jälleen kerran ennakoitu sähköpostimarkkinoinnin hautajaisia. Koronaepidemian aikana kotimainen uutiskirjepalvelu on kuitenkin osoittanut olevansa tehokkaampi markkinoinnin väline kuin koskaan.

Emaileri-palvelulla uutiskirjeen tekeminen ja lähetys on tehty yksinkertaiseksi.

2000-luvulla on nähty sosiaalisen median kanavien voimakas nousu. Siitä huolimatta kotimainen uutiskirjepalvelu on selvinnyt kanavakilpailussa voittajana.

Kun suomalaiset jäivät keväällä etätöihin, uutiskirjeviestintä tuli entistä tärkeämmäksi, Emaileri-uutiskirjepalvelun asiakaspalvelusta vastaava Toni-Markus Korhonen kertoo.

"Sivustoliikenteemme kasvoi sadan prosentin vauhdilla, kun sähköpostin käyttö lisääntyi. Ei mikään ihme, tuottaahan jokainen sähköpostimarkkinointiin sijoitettu euro takaisin peräti 42 euroa. Vastaavaan kustannustehokkuuteen eivät muut kanavat pääse."

Miksi asiakkaat etsivät apua kotimaisesta uutiskirjepalvelusta? Korhonen näkee siihen ainakin kolme syytä.

1. Sähköposti pitää yllä asiakassuhdetta ajasta ja paikasta riippumatta

Sähköpostiviesti tavoittaa vastaanottajan pomminvarmasti, sillä jokaisella asiakkaalla on sähköposti.

Aikana, jolloin kasvokkaiset kontaktit ovat harvinaisia, on riski, että asiakkaat karkaavat kilpailijan luokse. Uutiskirje on oiva tapa pitää aktiivisesti yhteyttä asiakkaisiin.

2. Kotimainen asiakaspalvelutiimi auttaa nopeasti

Minkä vuoksi niin moni brändi valitsee uutiskirjetyökalukseen juuri kotimaisen vaihtoehdon? Korhosen mukaan vastaus kiteytyy kahteen A-kirjaimeen: asiantunteva asiakaspalvelu.

Emaileri-palvelussa asiakkaiden pulmia ratkoo viiden turkulaisen asiantuntijan tiimi, joka saa usein kiitosta nopeudesta ja palvelun laadusta. Emaileri toteuttaa kaksi kertaa vuodessa asiakastyytyväisyyskyselyn, jossa NPS-luku ei vielä kertaakaan ole painunut alle 80:n.

”Vaikka palveluamme kiitellään helppokäyttöisyydestä, saattaa uutiskirjeen lähetyksessä tulla yllättävä pulma juuri kriittisellä hetkellä. Silloin on tärkeää, että saa nopeasti asiantuntevia neuvoja, joiden avulla pääsee eteenpäin”, Korhonen sanoo.

3. Simppeli käyttöliittymä helpottaa työtä

Nopean käyttötuen lisäksi on tärkeää, että uutiskirjetyökalua oppii helposti käyttämään.

Emaileri-palvelulla uutiskirjeen tekeminen ja lähetys on tehty yksinkertaiseksi. Asiakas vain valitsee osoitelistan, koostaa kirjeen ja ajastaa sen lähtemään eteenpäin. Onnistunut kampanja on mahdollista tehdä jopa vartissa.

Studiovieras

Studiovieraassa vierailevat eri toimialojen asiantuntijat.
Katso kaikki sisällöt »