Sammio
Haku
Kaupallinen yhteistyö

Kyberturvallisuusjohtaja Teemu Eronen, Wärtsilä: "Kyberturvallisuudessa on kyse bisnesriskien minimoinnista."

Wärtsilä ja Elisa ovat rakentaneet kyberturvakumppanuutta keskinäisen luottamuksen ja tiiviin yhteistyö siivittäminä.

Teknologiayritys Wärtsilä toimii globaaleilla markkinoilla. Tuhannet tankkerit, risteilijät, konttialukset ja kuivarahtilaivat kulkevat sen moottoreiden vauhdittamina. Kaasua ja nestemäistä polttoainetta käyttävät voimalaitokset luottavat sen ympäristöystävälliseen teknologiaan kaikilla mantereilla.

Yritys työllistää noin 19 000 työntekijää yli 80 maassa ja sen liikevaihto oli 5,2 miljardia euroa vuonna 2019.

Kyberturvallisuusjohtaja Teemu Eronen vastaa siitä, etteivät kyberuhat vaaranna Wärtsilän liiketoiminnan jatkuvuutta.

”Kyberturvallisuudessa on kyse bisnesriskien minimoinnista. Meidän pitää mitata sen vaikutuksista euroina ja raportoida siitä liiketoiminnalle ymmärrettävässä muodossa. Emme saa keskittyä tekniikkaan ja bittien murskaamiseen.”

Kattava tilannekuva

Elisa Kyberturvakeskus on tarjonnut puolitoista vuotta kestäneen yhteistyön aikana Wärtsilälle yhä kattavamman kyberuhkien tilannekuvan. Uhkien havainnointi, niihin reagointi ja uhkatilanteista palautuminen ovat kehittyneet. Tämä on parantanut Wärtsilän kykyä taata liiketoimintansa jatkuvuus poikkeuksellisissakin oloissa.

Vaikka kyberturvaan liittyvät asiat eivät ole Wärtsilän liiketoiminnan ydintä, Eronen toivoo, että sen hallinta on jatkossa yhä tärkeämpi yrityksen ydinosaamisalue.

”Haluan, että jokainen wärtsiläläinen ymmärtää, miksi kyberturva on heille tärkeää sekä työssä että kotona ja perheen parissa. Tähän liittyy sosiaalinen vastuumme työntekijöidemme perheistä sekä koko ekosysteemistä jossa toimimme ja elämme.”

Kumppanuus Elisan kanssa merkitsee Wärtsilälle kyberuhkien aiheuttamien liiketoimintariskien jakamista. Kun Elisa Kyberturvakeskus huolehtii uhkien havainnoista ja niihin reagoinnista, Wärtsilä voi keskittyä ydinosaamiseensa. Samalla Elisan tarjoama kyberturvan osaaminen levittäytyy Wärtsilään niin että se voi tuottaa paitsi työntekijöilleen myös asiakkailleen tietoturvallisia palveluja.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan >>

Elisa Kyberturvakeskus - Digitaalisen liiketoimintasi turvaaja - Lataa whitepaper

Studiovieras

Studiovieraassa vierailevat eri toimialojen asiantuntijat.
Katso kaikki sisällöt »