Sammio
Haku
Kaupallinen yhteistyö

Leasingauton kilpailutus kannattaa – myös kuntatoimijat voivat hoitaa autohankinnan kilpailutuksen vaivattomasti yhdellä lomakkeella

Autotalli.comin yritysleasing-kilpailutus mahdollistaa myös julkiselle sektorille autohankintojen helpon ja nopean kilpailutuksen.

Pääsääntöisesti esimerkiksi kuntien ja muiden julkisten toimijoiden on lain mukaan kilpailutettava autohankintansa. Sen sijaan, että autoista vastaava työntekijä lähtisi kyselemään yksittäisiltä autoliikkeiltä ja palveluntarjoajilta sopivia leasing-ratkaisuja, hänen kannattaa suunnata Autotalli.comin leasingkilpailutukseen, jossa usean toimijan kilpailutus onnistuu vaivattomasti yhdellä lomakkeella.

Yritysauton leasingkilpailutuksessa kerrotaan edustamansa tahon autotarpeista, minkä jälkeen Autotalli.com lähettää tiedot eteenpäin kaikille kriteerit täyttäville leasingtoimijoille. Autotalli.comin yritysleasingkilpailutuksessa on mukana useita palveluntarjoajia ja tavoitteena on, että kilpailuttaja saisi kolmelta yritykseltä tarjoukset, joiden vertaileminen on helppoa.

Yritysleasingia voi kilpailuttaa sekä paketti- että henkilöautoille, ja kilpailutettavien autojen määrää ei ole rajattu. Näin ollen yhdellä kilpailutuksella voi hoitaa joko yksittäisen auton tai suuremman määrän kerrallaan.

Leasingauton suurimpiin etuihin kuuluu vaivattomuus ja autoilukulujen helppo ennakoitavuus. Leasing-sopimukseen voi sisällyttää varsinaisen auton vuokran lisäksi usein esimerkiksi erilaajuisia huolto- ja rengassopimuksia, vakuutuksia, pakettiautojen varusteluja ja jopa teippauksia sekä autopesuja.

Yritysleasingia on olemassa rahoitusleasingina sekä huoltoleasingina. Kattavammassa huoltoleasingissa autolle määritellään vuokrakausi ja sallittu ajokilometrimäärä. Näiden, ja muiden mahdollisten lisäpalveluiden, kuten huoltosopimusten, pohjalta autolle määritellään kiinteä kuukausihinta. Rahoitusleasingissa kuukausihinta on myös kiinteä, mutta se ei sisällä yleensä muuta kuin auton vuokrahinnan.

Mikäli auto on vain työkäytössä ja sen hankkinut toimija on arvonlisäverovelvollinen, auton kuukausihinnan arvonlisävero on vähennyskelpoinen.

Tyypillisesti yritysleasingauto hankitaan 3-6 vuodeksi ja vuosittaiset ajomäärät ovat 15 000 - 20 000 kilometrin luokkaa. Yksi leasingin eduista on myös joustavuus, sillä tyypillisesti sopimusehdot ovat uudelleenneuvoteltavissa sopimuskauden aikanakin.

Kilpailuta yrityksesi tarpeisiin sopiva leasing-auto Autotalli.comissa.

Studiovieras

Studiovieraassa vierailevat eri toimialojen asiantuntijat.
Katso kaikki sisällöt »