Sammio
Haku
Kaupallinen yhteistyö

Työtuolit ja työpöydät – ergonominen työpiste kotiin helposti

Oikea työasento auttaa jaksamaan työssä ja arjessa, ja sen voi saavuttaa helposti oikein valituilla kalusteilla. Katso vinkit parempaan työasentoon.

Nykyään yhä useampi työ vaatii päätetyöskentelyä, ja viime aikoina myös etätyöntekijöiden määrä on kasvanut valtavasti. Useat kuitenkin siivuuttavat ergonomisen työpisteen tärkeyden etenkin kotoa työskenneltäessä.

Huono työasento aiheuttaa kipua yläraajoissa ja selässä, ja heikentää näin työsuoritusta sekä arjessa jaksamista. Näitä kipuja ja jumeja voidaan ennaltaehkäistä valitsemalla oikeanlaiset toimistokalusteet.

Valitse näillä vinkeillä kotiisi sopiva tietokonepöytä ja työtuoli, ja heitä hellät hyvästit jatkuville säryille. Kaikki toimistokalusteet löydät suomalaisesta Preeco.fi verkkokaupasta.

Työtuolit parantavat ergonomiaa

Tukevat työtuolit mahdollistavat pitemmätkin työsessiot ilman kivusta johtuvia häiriöitä. Ergonominen työtuoli tukee istuma-asentoa, ja antaa hartioiden levätä.

Työtuolin koko on tärkeä. Istuinpehmuste ei saisi painaa polvitaipeita, ja selän tulisi olla tukevasti selkänojassa kiinni. Työtuolin käsinojien tulisi olla lähellä vartaloa, jotta kädet voivat levätä niillä, jolloin hartiat voivat rentoutua.

Jos työtuoli on liian iso tai pieni, edellä mainitut asiat eivät välttämättä toteudu. Istu kotona tuolilla jossa saat nämä asiat kohdilleen, ja osta työtuoli niiden mittojen mukaan.

Tietokonetuolin istumakorkeus tulisi säätää niin, että jalkapohjat osuvat kokonaan lattiaan ja polvet ovat 90 asteen kulmassa. Myös käsinojista on hyvä löytyä korkeudensäätö, sillä käsien tulisi olla 90 asteen kulmassa työtasoon nähden.

Laadukkaat työtuolit ja pelituolit on suunniteltu nämä asiat huomioon ottaen. Nimestään huolimatta pelituolit käyvät erinomaisesti myös työskentelyyn.

Edullinen sähköpöytä kotiin

Työpöydältä on hyvä löytyä riittävästi tilaa kaikille tarvittaville tavaroille, mutta myös riittävästi tilaa pitää käsiä. Useissa Preeco.fi verkkokaupan työpöydissä on runsaasti hyllytilaa, joilla mahtuu työ- ja koulupaperit siististi järjestykseen.

Näytön sopiva etäisyys itsestäsi on noin 70 cm, ja sen tulisi olla korkeudella jossa katseesi niska suorana osuu näytön yläreunaan. Kädet lepäävät osittain työpöydän päällä, muodostaen 90 asteen kulman. Muista rentouttaa hartiat.

Useat työpöydät on suunniteltu keskimääräiseen työskentelykorkeuteen, jolloin oikea työasento voidaan ainakin lähes aina toteuttaa. Ihmiset ovat kuitenkin kovin eri pituisia, jolloin myös työpöydät tulisi olla säädettäviä.

Sähköpöytä onkin täydellinen valinta niin kotiin kuin toimistoillekkin. Kun olet löytänyt täydellisen istuma-asennon, on sähkökäyttöinen työpöytä helppo säätää juuri oikealle korkeudelle. Sähköpöytä voidaan myös välillä nostaa ylös, jolloin voit tehdä töitä seisten, tai korkeamman työtuolin kanssa.

Sähköisen työpöydän korkeuden säätö onnistuu portaattomasti nappia painamalla, joten sen saa nopeasti juuri oikealle korkeudelle istujan mukaan.

Sähköpöytä on usein simppelin tyylikäs, joten se sopii kaikkiin sisustuksiin. Preecosta saat sähköpöydät useissa eri väreissä, mutta myös erikseen sähköpöydän rungot, jotka voit kiinnittää haluamaasi työtasoon.

Vaikka sähköpöytään joutuu usein budjetoimaan hieman enemmän rahaa, on se aina rahansa arvoinen, ja maksaa itsensä takaisin kivuttomalla työskentelyllä.

Markkinointi & Mainonta Studiovieras

Katso kaikki sisällöt »